AdobeStock_177030714
rectangle

Turisteja a Rivera Maia i el Yucatan

Circuit de 8 dies per la Riviera Maia

Què visitarem?

Pregunta´ns la disponibilitat de veure la Costa Maia en Català! Sortides setmanals!

En aquest circuit de 8 dies recorrerem 3 estats de la República Mexicana, passarem per Quintana Rosego per visitar el paradís de Bacalar amb la seva espectacular Llacuna dels 7 Colors. Entrarem a Campeche per veure entre altres meravelles, la reserva de la Biósefera de Calakmul amb la seva ciutat Maya i per finalitzar recorrerem l'estat de Yucatán visitant una antiga Hisenda d'Henequén i descobrirem les meravelloses ciutats maies d'Uxmal Chichén Itzá entre altres increïbles llocs.

Dia 1: Tulum - Mahahual
Començarem a primera hora del matí i ens dirigirem a la zona arqueològica de Tulum. Aquesta està situada a la zona més alta de la costa oriental, l'única que s'assenta a la vora del mar. Després de l'explicació d'una mica més d'una hora realitzada pel nostre guia, tindrem uns 45 minuts per donar-nos un bany en una de les millors platges del món. Sens dubte un dels llocs més fotogènics de la Riviera Maya, un lloc ideal, on es conjuguen cultura, història, relax i diversió.
Continuarem cap a Mahahual, un petit poble pesquer ideal per gaudir d'un dia de somni, sense preocupacions, lluny del trànsit i aglomeracions de gent. Podrem relaxar-nos en les seves increïbles platges pures i netes, catalogades com una de les més boniques del món. Tindrem tot el dia lliure per poder gaudir d'aquest paradisíac lloc.

Dia 2: Chacchoben - Laguna De Bacalar
Començarem a primera hora del matí i ens dirigirem a Chacchoben, aquest va ser l'assentament de major importància en la Regió dels Llacs, l'ocupació va iniciar el 300 D.C. Veurem les estructures de diferents rangs entre els quals sobresurten els conjunts anomenats Gran Basament, les Vies i el Grup II. El caràcter dels grups arquitectònics correspon fonamentalment al cívic i religiós.
Continuarem cap a Bacalar, "Llacuna dels 7 Colors", coneguda també per una llarga història d'esdeveniments relacionats amb els pirates que solcaven els mars del Carib. Allà farem un recorregut amb llanxa d'aproximadament 3 hores on veurem el cenote Negre, cenote Esmeralda, cenote Cocalitos, Illa dels ocells, Travessia pels ràpids, Canal dels pirates i el Fort de Sant Felip. Dinarem en un dels restaurants de la zona i tindrem tota la tarda lliure.

Dia 3: Els Ràpids Bacalar - Kohunlich - Xpujil
Passarem el matí als ràpids Bacalar, visitarem parts de la llacuna encara per explotar i descansarem en un dels llocs més tranquils d'aquest meravellós lloc.
Deixarem enrere la llacuna de Bacalar i ens dirigirem a Kohunlich. En aquest lloc es troben prop de 200 monticles, encara que molts d'ells romanen encara sepultats per la vegetació. El que és rellevant del lloc és que representava un punt d'enllaç del comerç entre les ciutats de la Península de Yucatán i diverses ciutats maies d'Amèrica Central. Són de gran valor les seves màscares i construccions. D'aquí ens dirigirem al nostre hotel a Xpujil i tindrem la tarda lliure.

Dia 4: El Hormiguero - Becán - Chicanná
Començarem el dia i ens dirigirem a Hormiguero. La seva principal característica arquitectònica és la façana de l'edifici, que està dividida en tres, quedant al centre un gran mascaró flanquejat per torres de cantonades arrodonides amb escalinates simulades típiques d'aquesta regió. El mascaró presenta, a manera d'entrada al temple, una boca monstruosa obrint les seves gargamelles, concepte que s'interpreta com a llindar entre el món exterior i l'inframón.
I finalment, Becán, considerada com una capital regional, és a dir que encapçalava l'organització político territorial d'altres assentaments menors. Es caracteritza per estretes torres als costats dels temples principals. És un lloc de singular importància en estar envoltat per un fossat artificial que per a alguns investigadors és evidència de l'elevada activitat bèl·lica entre aquest i altres llocs veïns.
La nostra segona parada és la zona arqueològica de Chicanná que significa en maia "a la casa de la boca de la serp", nomenat així pel seu descobridor, l'enginyer Jack Eaton, referint-se a una de les estructures, que té en la seva façana oest un gran mascaró que representa el Monstre de la Terra. Després d'un dia ple d'aventures, ens dirigirem al nostre Hotel a Xpujil.

Dia 5: Reserva de la Biosfera i Z.A de Calakmul - Balamkú - Campeche
A les 6:00h. del matí anirem rumb a Calakmul, Natura i arqueologia es mostren unides en la seva màxima expressió de grandesa. Declarat Patrimoni Mixt de la Humanitat per la UNESCO. La reserva natural de la biosfera de Calakmul és el segon pulmó d'Amèrica i la reserva tropical més gran de Mèxic. Alberga al voltant de 86 espècies de mamífers, es troben presents cinc dels sis felins que existeixen a Mèxic.

D'altra banda la ciutat maia es troba immersa enmig de la reserva. Les investigacions més recents han conclòs que Calakmul és la ciutat més important del Clàssic Maya i juntament amb Tikal i Palenque encapçalaven l'organització política de les terres altes. Aquesta presenta un patró d'assentament que es va adaptar a la geografia del seu entorn, la seva àrea nuclear està representada per cinc conjunts arquitectònics que es connectaven per mitjà de places.
Anirem a dinar i seguidament passarem a visitar la zona arqueològica de Balamkú. En aquesta ciutat es troba un fris d'estuc modelat i pintat únic en l'àrea maia, que va ser elaborat entre 550 i 600 d. C. Al fris s'aprecien 4 escenes d'ascensió alternades amb tres jaguars. Cadascuna comprèn un animal amb el cap girat cap enrere, assegut en l'esquerda frontal d'un mascaró del Monstre de la Terra; la seva boca, dóna pas a un rei sobre el seu tron.
Un cop acabada la visita a la zona arqueològica ens dirigirem a la ciutat de Campeche, on visitarem el centre històric, amb els seus carrers colorits, la Catedral de la Puríssima Concepció de Campeche i diversos forts.

Dia 6: Edzná - Sayil - Labná
El dia comença d'hora com de costum a les 7 del matí. Deixem la ciutat de Campeche per dirigir-nos a Edzná. Aquesta va ser una important capital maia que va estar habitada per més de 2 mil anys. Coneguda com la Casa dels Itzaes a causa del nom dels maies de la regió. En Edzná visitarem la Gran Acròpolis, amb l'edifici més emblemàtic de cinc pisos, la plaça principal i l'edifici Nohochná, també anomenat "La Casa Gran", on se situava el govern de la ciutat.
Ens dirigim cap al nord, deixem enrere Campeche per entrar en l'estat de Yucatán. Sayil, la nostra segona parada és una ciutat maia, que forma part de la famosa Ruta Puuc. El seu edifici principal és un palau de tres pisos amb 90 habitacions i és un dels edificis més ben conservats de la zona.
Continuarem el recorregut i ens aturarem a Labná, la forment tres edificis principals: El Palau és l'edifici Puuc més llarg que s'ha descobert fins al moment amb més de 120 metres. L'Arc és l'entrada del lloc arqueològic, una obra mestra de l'arquitectura Puuc i El Mirador.
Un cop acabada les visites, ens dirigirem al Resort on ens allotjarem. Aquí podrem relaxar-nos en les seves magnífiques instal·lacions situades enmig de la selva.

Dia 7: Uxmal - Hacienda Yaxcopoil - Mèrida
Començarem la jornada a les 7 del matí, per visitar la zona arqueològica d'Uxmal que significa "tres vegades construïda", declarada patrimoni de la Humanitat el 7 de desembre de 1996. És una de les ciutats més importants del món maia juntament amb Chichén Itzá. En aquesta monumental ciutat visitarem La Casa del Endevino, El Convent, El Quadrangle de les Monges, un Joc de Pilota, El Palau del Governador, La Casa de les Tortugues, La Plataforma dels Jaguars, La Gran Piràmide, La Casa de les Colomes, l'Arc, la Piràmide de la Vella, El Quadrangle del Cementiri, El Grup de les Columnes i El Temple Sud.
A mig camí a Mèrida ens aturarem per conèixer una antiga hisenda de Henequén. La Hisenda Yaxcopoil es va fundar al segle XVII. Aquesta reuneix en la seva història els tres grans períodes del Yucatán del passat, la vida prehispánica, la colonial i l'auge de l'henequén de finals del segle XIX i principis del segle XX.
Per finalitzar ens dirigirem a la ciutat de Mèrida, on ens allotjarem en un cèntric hotel. Els que ho desitgin podran visitar la catedral de Sant Ildefons, la Plaça Major, el Passeig de Montejo i el Monument a la Pàtria entre d'altres.

Dia 8: Chichen Itzá - Cenote - Valladolid - Playa del Carmen
A primera hora del matí ens dirigirem a Chichén Itzá un dels majors centres restaurats de la Península de Yucatán. Va ser el centre polític, religiós i militar, amb més de 1.000 anys d'història. On podrem gaudir de les seves grans esplanades i visitar diversos edificis que han sobreviscut com, l'observatori, el Temple dels Guerrers, el Castell de Kukulkán i les Mil Columnes. La visita al parc té una durada aproximada de 3 hores.
Sortint de la zona arqueològica, ens dirigirem a un cenote per ara desconegut per a molts, ens allunyarem del turisme de masses per gaudir sense gent una meravella de la natura. Els cenotes són una mena de piscina natural sobre el sòl formada per aigües subterrànies i aqüífers que els maies creien que era l'entrada al submón. Gaudirem d'aquest espectacular cenot durant una hora aproximadament.
Visitarem també una petita hisenda d'Henequén, el conegut antigament com "l'Or verd". Aquesta reuneix en la seva història els tres grans períodes del Yucatán del passat, la vida prehispànica, la colonial i l'auge de l'henequén de finals del segle XIX i principis del segle XX.

Farem una pausa per dinar i continuarem el nostre viatge per una de les ciutats més antigues de la península de Yucatán, es tracta de Valladolid, poble màgic. Important per a la Història de Mèxic, nomenada "Ciutat Heroica" amb diversos esdeveniments destacats: la guerra de castes i la primera espurna de la Revolució Mexicana. El nostre guia ens explicarà la història de la ciutat amb un recorregut pels seus carrers, veurem la catedral de Sant Servació, el Centre Històric, una fàbrica de xocolata, el museu de la ciutat i el convent Franciscà de Sant Bernardino de Siena. En acabar la visita a Valladolid tornarem a Platja del Carmen.

INCLÒS AL PREU:

  • Guia de parla CATALANA durant tot el circuit.
  • Tots els trasllats (aeroport-hotel-aeroport).
  • Tots els àpats durant tot el viatge.
  • Allotjaments indicats en l'itinerari.
  • Assegurança mèdica.

NO INCLÒS AL PREU:

  • Vol internacional a/des Cancun. Vols contractar el vol amb nosaltres? consulta`ns!

** Tots els circuits, comencen a les 7h del matí, et venim a buscar al teu hotel!

** Necessites transport des de l'aeroport al teu hotel? Consulta´ns! 

 

 

Gratis! Cancel·la sense despeses fins 30 dies abans de l'activitat. Si cancel·les amb menys temps, arribes tard o no et presentes, no s'oferirà cap reemborsament. 


						Uxmal

Consulta per la disponibilitat de guies en català per la ciutat de Rivera Maia i el Yucatan!

Més informació sobre l'itinerari "Circuit de 8 dies per la Riviera Maia"


Contacta’ns

Contacta'ns