uxmal1
rectangle

Turisteja a Rivera Maia i el Yucatan

Circuit de 5 dies pel Yucatan

Què visitarem?

Pregunta´ns la disponibilitat de veure la Costa Maia en Català! Sortides setmanals!

En aquest espectacular circuit de 5 dies, recorrerem dos estats de la República Mexicana, Quintana Rosego i Yucatán. Entre el més destacat que visitarem es troba Tulum, Cobá, Ek Balam, Chichén Itzá, Uxmal i molt més.

Dia 1: Tulum - Cobá - Cenote - Valladolid
Començarem a primera hora del matí i ens dirigirem a la zona arqueològica de Tulum. Aquesta està situada a la zona més alta de la costa oriental, l'única que s'assenta a la vora del mar. Després de l'explicació d'una mica més d'una hora realitzada pel nostre guia, tindrem uns 45 minuts per donar-nos un bany en una de les millors platges del món. Sens dubte un dels llocs més fotogènics de la Riviera Maya, un lloc ideal, on es conjuguen cultura, història, relax i diversió.
Deixarem Tulum per seguir el nostre camí cap a Cobá, ciutat antiga Maia, situada enmig de 5 llacunes i que compta amb una de les piràmides més altes descobertes fins al moment. Passejarem per la selva per admirar els nombrosos edificis que té aquesta increïble ciutat. La visita té una durada aproximada de dues hores.
Després de dinar, ens dirigirem a un dels cenots de la zona on la profunditat és de 4 a 35 metres. Et deixarà sorprès el color verd jade i les seves aigües cristal·lines, on podrem prendre un bany en les seves bellíssimes aigües.
Per finalitzar el dia ens dirigirem a la ciutat de Valladolid, on ens allotjarem en un bonic i cèntric hotel.

Dia 2: Río Lagartos - Cenote Hubiku - Ek Balam
Iniciarem el dia i visitarem El Parc Nacional de Rio Lagartos, considerat una veritable joia per als amants de la pau i el tranquil·litat, alberga fins a un terç de les espècies d'aus a Mèxic i la diversitat més gran biològica. A Rio Lagartos, una petita localitat de pescadors, ens estaran esperant les llanxes per fer el recorregut per la ria, on passarem per manglars, veurem cocodrils, centenars d'aus, faisans i flamencs. Farem també "el bany maia" que consisteix a untar-se argila natural que conté sofre i una gran varietat de minerals, sals i algues marines que actuen com exfoliant.
A migdia ens dirigirem a un dels cenots més grans i desconeguts de la península de Yucatán anomenat Hubiku. L'ull d'aigua mesura més de 40 metres de diàmetre i la seva volta uns 50 metres. És una mena de piscina natural sobre el sòl formada per aigües subterrànies i aqüífers que els maies creien que era l'entrada a l'inframón. Gaudirem d'aquest espectacular cenot per una hora. En el mateix parc degustarem un fantàstic Buffet.
La nostra darrera visita, serà a Ek 'Balam que en maia significa "Jaguar negre". L'assentament està compost per diversos temples, dos palaus enormes i una gran piràmide al centre de la ciutat, aquest lloc arqueològic es caracteritza per la seva bellesa i és un dels últims llocs arqueològics descoberts a Yucatán. El seu mural d'estuc és únic i permet veure com vivien els seus antics pobladors i com decoraven els seus edificis.
Ja a la tarda ens dirigirem al nostre Hotel a Valladolid per passar la nit i descansar.

Dia 3: Chichén Itzá - Cenote Ik Kil - Izamal - Mèrida
La nostra primera visita del tercer dia de circuit és Chichén Itzá un dels majors centres restaurats de la Península de Yucatán. Va ser el centre polític, religiós i militar, amb més de 1.000 anys d'història. On podrem gaudir de les seves grans esplanades i visitar diversos edificis que han sobreviscut com, l'observatori, el temple dels guerrers, el castell de Kukulkán i les mil columnes. La visita al parc té una durada aproximada de 3 hores.
Un cop haguem gaudit el passeig per les magnífiques ruïnes, ens dirigirem a refrescar-nos a un dels cenot més coneguts a Yucatán, el cenot Ik Kil una mena de piscina natural sobre el sòl formada per aigües subterrànies i aqüífers. 
Després de refrescar-nos al cenot,anirem a dinar i tot seguit ens dirigirem a Izamal coneguda com la "Ciutat de les tres cultures", amb herència cultural de l'època prehispànica, de la colonial i del Mèxic contemporani. On podrem veure el seu particular convent, el més gran d'Amèrica Llatina i el segon més gran del món, només per darrere de la plaça de Sant Pere. Per finalitzar ens dirigirem a la ciutat de Mèrida, ens allotjarem en un bonic i cèntric hotel. A la ciutat podreu visitar la catedral de Sant Ildefons, la Plaça Major, el Passeig de Montejo i el Monument a la Pàtria entre d'altres.

Dia 4: Hacienda Yaxcopoil - Uxmal
A mig camí a Mèrida ens aturarem per conèixer una antiga hisenda. Aquesta hisenda anomenada Yaxcopoil, es va fundar al segle XVII. Aquesta reuneix en la seva història els tres grans períodes del Yucatán del passat, la vida prehispànica, la colonial i l'auge de l'henequén de finals del segle XIX i principis del segle XX.
La segona visita del dia, serà a Uxmal que significa "tres vegades construïda", declarada patrimoni de la Humanitat el 7 de desembre de 1996. És una de les ciutats més importants del món maia juntament amb Chichén Itzá. En aquesta monumental ciutat visitarem La Casa del Endevino, El Convent, El Quadrangle de les Monges, un Joc de Pilota, El Palau del Governador, La Casa de les Tortugues, La Plataforma dels Jaguars, La Gran Piràmide, La Casa de les Colomes , l'Arc, la Piràmide de la Vella, El Quadrangle del Cementiri, El Grup de les Columnes i El Temple Sud. La visita ens portarà aproximadament unes dues hores.

Dia 5: Kabah - Labná - Grutes de Loltun
Iniciarem el nostre últim dia del circuit a Kabah. Aquesta té com a atractiu principal El Palau, és un conjunt compost per prop de 12 construccions entre altars, plataformes baixes i unitats amb 32 i 36 quarts, en dos nivells. El majestuós de la seva construcció reafirmen que Kabah va ser una ciutat comparable a Uxmal.
Continuarem el recorregut i ens aturarem a Labná, la formen tres edificis principals: El Palau és l'edifici Puuc el més llarg que s'ha descobert fins al moment amb més de 120 metres. L'Arc, és l'entrada del lloc arqueològic, una obra mestra de l'arquitectura Puuc i El Mirador. La visita per aquesta ciutat és d'uns 35-40 minuts.
Per finalitzar visitarem les espectaculars Grutes de Loltún, en maia significa "flor de pedra", formen part de l'extens sistema cavernós on s'han trobat evidències d'assentaments humans de fa més de 700 anys. Els maies les utilitzaven per proveir-se d'argila, amb la qual fabricaven els seus estris, i també, com a centre religiós i refugi. Al llarg dels seus 2 km visitables, veurem un altre dels atractius de les grutes, són les pintures rupestres: s'aprecien mans en negatiu, es localitzen pintures elaborades que representen rostres, animals i greques. A la galeria hi ha una enorme volta coneguda com la Catedral.
Després de realitzar la Ruta Puuc i veure les Grutes de Loltún, donarem per finalitzat el circuit i tornarem a Platja del Carmen per arribar aproximadament a les 21h.

INCLÒS AL PREU:

  • Guia de parla CATALANA durant tot el circuit.
  • Tots els trasllats (aeroport-hotel-aeroport).
  • Tots els àpats durant tot el viatge.
  • Allotjaments indicats en l'itinerari.
  • Assegurança mèdica.

NO INCLÒS AL PREU:

  • Vol internacional a/des Cancun. Vols contractar el vol amb nosaltres? consulta`ns!

** Tots els circuits, comencen a les 7h del matí, et venim a buscar al teu hotel!

** Necessites transport des de l'aeroport al teu hotel? Consulta´ns! 

 

 

Gratis! Cancel·la sense despeses fins 30 dies abans de l'activitat. Si cancel·les amb menys temps, arribes tard o no et presentes, no s'oferirà cap reemborsament. 

 


						11

Consulta per la disponibilitat de guies en català per la ciutat de Rivera Maia i el Yucatan!

Més informació sobre l'itinerari "Circuit de 5 dies pel Yucatan"


Contacta’ns

Contacta'ns