TULUM_2550X700
rectangle

Turisteja a Rivera Maia i el Yucatan

Circuit 13 dies - Mèxic, Yucatán, Quintana roo, Campeche i Chiapas

Què visitarem?

En aquesta aventura recorrerem 4 estats de la República Mexicana. Passarem per Quintana Roo per visitar les platges de Tulum, Mahahual i Bacalar amb la seva espectacular Llacuna dels 7 colors. Anirem fins a Campeche per veure Edzná, la reserva de la Biosfera de Calakmul i la seva ciutat Maia. Ens endinsarem a la Selva Lacandona de Chiapas per visitar Yaxchilán i Bonampack, Palenque i les cascades. A l'estat de Yucatán visitarem entre altres coses Uxmal i la seva Ruta Puuc, Chichén Itzá, una antiga "hisenda d'Henequén". I per acabar l'estada a Mèxic, ens relaxarem a l'Illa Holbox, un paradís natural.

Dia 1: Aeroport de Cancun - Platja del Carme

Rebuda a l'aeroport de la Ciutat de Cancun per portar-vos a l'hotel a Platja del Carme. Un cop allí podreu passejar per la famosa 5a Avinguda, ja que el vostre hotel està situat a un carrer.

Dia 2: Tulum - Muyil - Ka'an Luum - Mahahual
Començarem a primera hora del matí i ens dirigirem a la zona arqueològica de Tulum. Aquesta està situada a la zona més alta de la costa oriental, l'única que s'assenta a la vora del mar. Després de l'explicació d'una mica més d'una hora realitzada pel nostre guia, tindrem uns 45 minuts per donar-nos un bany en una de les millors platges del món. Sens dubte un dels llocs més fotogènics de la Riviera Maia, un lloc ideal, on es conjuguen cultura, història, relax i diversió. Continuarem cap a Muyil, assentament que per la seva posició geogràfica va mantenir una llarga continuïtat ocupacional. Les primeres evidencies materials corresponen al 300-50 a.C., que hauria tingut vincle ambs els assentaments del nord de Belice, el sud de Quintana Roo i amb l'interior de la Península de Yucatán. Seguirem cap a Mahahual, un petit poble pesquer ideal per gaudir d'un dia de somni, sense preocupacions, lluny del trànsit i aglomeracions de gent. Podrem relaxar-nos en les seves increïbles platges pures i netes, catalogades com una de les més boniques del món

Dia 3: Chacchoben - Llacuna De Bacalar
Començarem a primera hora del matí i ens dirigirem a Chacchoben, aquest va ser l'assentament de major importància en la Regió dels Llacs, l'ocupació es va iniciar el 300 d.C. Veurem les estructures de diferents rangs entre els quals sobresurten els conjunts anomenats Gran Basament, les Vies i el Grup II. El caràcter dels grups arquitectònics correspon principalment al cívic i religiós. Continuarem cap a Bacalar, "Llacuna dels 7 Colors", coneguda també per una llarga història d'esdeveniments relacionats amb els pirates que solcaven els mars del Carib. Allà farem un recorregut amb llanxa d'aproximadament 3 hores on veurem el "cenote Negre", "cenote Esmeralda", "cenote Cocalitos", Illa dels ocells, Travessia pels ràpids, Canal dels pirates i el Fort de Sant Felip. Dinarem en un dels restaurants de la zona i podrem passejar pel centre de la ciutat.

Dia 4: Dzibanché - Kinichná - Becán - Xpujil

Des del moll de l'hotel observarem l'alba, un moment màgic que ens regala aquest lloc de Bacalar. Començarem el dia desplaçant-nos cap a la plaça principal del centre de la ciutat per esmorzar. Deixarem Bacalar per dirigir-nos cap a Dzibanché i Kinichná, dues zones arqueològiques situades en una zona de transició entre la selva del nord de la Península de Yucatán i la selva tropical plujosa del Petén. L'existència de textos jeroglífics gravats en els monuments i troballes d'ofrenes sumptuoses en cambres funeràries, denoten que Dzibanché està involucrat en la conquesta de diversos pobles, conquestes bèl.liques realitzades per diversos governadors durant més de dos segles. Després d'un dia força intens ens dirigirem cap a l'hotel a Xpujil.

Dia 5: Reserva de Calakmul - Balamkú - Campeche
A les 6:00 del matí ens dirigirem cap a Calakmul, on naturalesa i arequeologia van unides en la seva màxima expressió de grandesa. Declarat Patrimoni Mixt de la Humanitat per la UNESCO. La reserva natural de la biosfera de Calakmul és el segon pulmó d'Amèrica i la reserva tropical més gran de Mèxic. Alberga unes 86 espècies de mamífers i s'hi troben cinc dels sis felins que existeixen a Mèxic (jaguar, puma, ocelot, gat tigre i gat llúdria). Les investigacions més recents diuen que Calakmul és la ciutat més important del Clàssic Maia i juntament amb Tikal i Palenque encapçalen l'organització política de les terres altes. La seva àrea nuclear està representada per cinc conjunts arquitectònics que és connectaven per mitjà de places. Després de dinar visitarem la zona arqueològica de Balamkú. En aquesta ciutat s'hi troba un fris d'estuc modelat i pintat únic en l'àrea maia i que va ser elaborat entre 550 i 600 d.C. Feta la visita ens dirigirem a Campeche, on visitarem el centre històric, els seus carrers acolorits, la Catedral de la Puríssima Concepció de Campeche i diversos forts. Acabarem el dia dirigint-nos al nostre hotel a Palenque Chiapas.

Dia 6: Palenque - Cascada Misol ha - Wejlib Ha - F. Corozal

Al matí visitarem Palenque, ciutat Maia de gran extensió amb grans edificis i un art complex que es troba a la selva alta de Chiapas. Aquesta àrea arqueològica és coneguda entre altres coses per la tomba del gran emperador Pakal i és considerada com a Patrimoni Mundial per la UNESCO. Visitarem alguns edificis notables com la Gran Plaça amb l'esplanada central, el Palau, el Temple de les Inscripcions, el Temple del Sol i de la Creu, tot rodejat d'arbres i rierols. Prop de Palenque trobem les meravelloses Cascades de Misol Ha. Aquesta caiguda d'aigua de més de 25 metres d'altura, va ser escenari de la pel·lícula "El Depredador" amb Arnold Schwarzenegger. Aquest lloc és un dels més bonics de Chiapas. A l'hora de dinar ens dirigirem cap a una altra cascada d'aigües blau turquesa que es forma per la topografia del curs que segueix un petit riu. Acabada la visita anirem direcció Frontera Corozal, on ens allotjarem en un hotel Eco turístic al mig de la selva Lacandona i a pocs quilòmetres de la frontera amb Guatemala.

Dia 7: Yaxchilán - Bonampack - Palenque

Al matí ens endinsarem a la selva Lacandona de Chiapas per visitar dues autèntiques meravelles que ens van deixar els antics maies. La nostra primera parada serà l'àrea arqueològica de Yaxchilán. Navegarem a través del Riu Usumacinta, el més cabalós de Mèxic i el més llarg d'Amèrica Central, situat entre la frontera de Mèxic i Guatemala. Després d'una hora aproximada de trajecte, arribarem a un petit port. Allí, en mig de la selva i a un costat del riu, comença l'entrada de Yaxchilán. Aquesta va ser una ciutat important durant el període clàssic maia i la dominant de la conca de l'Usumacinta. Va dominar altres ciutats més petites com Bonampak i va ser rival de Palenque, amb la que va sostenir una guerra. Tornarem a la Frontera Corozal i ens dirigirem a Bonampak. Aquesta ciutat no és arquitectònicament parlant una gran ciutat però sens dubte el seu gran atractiu són els seus frescos en excel·lent estat de conservació que ens acosten amb gran detall a la vida política, militar, cultural i religiosa que tenien els habitants de la ciutat. Acabarem la visita tornant a l'Hotel a Palenque on gaudirem de tarda lliure.
 

Dia 8: Edzná - Campeche

Començarem el dia dirigint-nos cap a Edzná. Aquesta va ser una important capital maia habitada per més de 2 mil anys. Coneguda com la Casa dels Itzaes pel nom dels maies de la regió. A Edzná visitarem la Gran Acròpolis, amb l'edifici més emblemàtic de cinc pisos, la plaça principal i l'edifici Nohochná, també anomenat La Casa Gran, on es troba el govern de la ciutat.

Continuarem cap a la ciutat de Campeche per dirigir-nos al Fort de Sant Miquel, edifici que va formar part del sistema de fortificació de Campeche. 
Ens allotjarem en un cèntric hotel de la ciutat.

Dia 9: Kabah - Sayil - Labná - Ux Resort

Al matí anirem cap al nord, deixant enrere Campeche i entrant a l'estat de Yucatán. La primera parada serà Sayil, on el seu edifici principal és un palau de tres pisos i 90 habitacions. També visitarem l'Observatori, un temple petit de cinc habitacions i d'altres palaus petits. Continuarem cap a Labná, composta per tres edificis principals: el Palau és l'edifici Puuc més llarg que s'ha descobert fins al moment amb més de 120 metres; L'Arc que és l'entrada del lloc arqueològic i El Mirador. Per acabar visitarem Kabah. Aquesta té com atractiu principal El Palau, un conjunt compost per prop de 12 construccions. I des d'aquí ja anirem cap al nostre hotel ressort ubicat a un pas de les ruïnes d'Uxmal, on disposarem de tarda lliure.
 

Dia 10 : Uxmal - Yaxcopoil - Merida

Uxmal, que significa "construïda 3 vegades" va ser declarada Patrimoni de la Humanitat el 7 de desembre de 1996. És una de les ciutats més importants del món maia juntament amb Chichén Itzá i Calakmul. Durant el recorregut visitarem " la Casa de l'Endeviel Conventel Quadrángle de les Mongesel Joc de la Pilotael Palau del Governadorla Casa de les Tortuguesla Plataforma dels Jaguars entre moltes altres coses que amaga aquesta ciutat maia. La visita tindrà una durada aproximada de dues hores. Des d'aquí ens dirigirem a "l'ex hacienda Henequenera" de Yaxcopoil, fundada el segle XVII i que reuneix en la seva història els tres grans períodes del Yucatán del passat, la vida prehispànica, la colonial i l'auge del "henequén" de finals del segle XIX i principis del segle XX. Acabarem el dia a la ciutat de Mérida on ens allotjarem en un bonic i cèntric hotel. Aquí podrem visitar lliurement la catedral de Sant Ildefons, la Plaça Major, el Passeig de Montejo i el Monument a la Pàtria entre altres atractius que té la ciutat.

Dia 11: Izamal - Chichén Itzá - Cenote - Valladolid

Començarem el dia dirigint-nos a Izamal, coneguda com la "Ciutat de les tres cultures", amb herència cultural de l'època prehispànica, de la colonial i del Mèxic contemporani. Allí podrem veure el seu convent, el més gran d'Amèrica Llatina i el segon més gran del món per darrere de la Plaça de Sant Pere. Després visitarem Chichén Itzá, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el  1998. I el 7 de juliol de 2007, el Temple de Kukulcáhn va ser reconegut com una de les noves set meravelles del món modern. Chichén Itzá és un dels centres més grans restaurats de la Península de Yucatán. Va ser centre polític, religiós i militar, amb més de mil anys d'història. Aquí podrem gaudir de les seves grans esplanades i visitar diversos edificis que han sobreviscut com l'observatori, el temple dels guerrers, el castell de Kukulkán i les mil columnes. La visita dura unes 3 hores aproximadament. Sortint d'aquesta zona arqueològica, ens dirigirem cap a un "cenote" per ara desconegut per a molts i lluny del turisme de masses. Els "cenotes" són una espècie de piscina natural sobre el sòl formada per aigües subterrànees i aquïfers que els maies creien que era l'entrada a l'inframón. Disfrutarem d'aquest espectacular "cenote" d'aigües blau turquesa. Visitarem també una petita "hacienda de henequén", antigament coneguta com a "or verd" i que ara és un parc eco-turístic on es pot degustar els seus plats típics com la "Cochinita Pibil", "lomitos de Valladolid" i "Poc Chuc" entre altres. Acabarem del dia a Valladolid, una de les ciutats més antigues de la Península del Yucatán. Va ser nomenada "Ciutat Heroica" pels seus esdeveniments. Veurem la catedral de Sant Servacio, el Centre Històric i el convent de Sant Bernardí de Siena. L'hotel el tindrem a Valladolid.

Dia 12: Illa Holbox

Començarem el dia en un espectacular "cenote" molt proper a la ciutat de Valladolid. Les seves estalactites i estalagmites fan que sigui un lloc molt admirat. Continuarem cap a Chiquilá, on ens estaràn esperant els llanxers locals per fer un passeig al voltant de Holbox. La nostra primera parada en llanxa serà a un "ullal d'aigua" anomenat Yala-Hau, d'on surt aigua dolça i fresca. Aquí podrem nedar tot gaudint els beneficis saludables i curatius d'aquest oasi natural. També podrem pujar al mirador per contemplar l'entorn salvatge que ens envolta. La segona parada és "Illa Passió" on podrem gaudir de la vista dels bancs d'arena. Finalment arribarem a Holbox on gaudirem de la petita i pintoresca població amb cases acolorides de fusta i carrers d'arena fina.

Dia 13: Illa Holbox - Platja del Carme

El nostre últim dia disposarem de temps lliure per passejar, anar a la platja i relaxar-nos a Holbox. A la tarda ja ens dirigirem cap a Chiquilá i d'allí tornarem a Platja del Carme.

INCLÒS AL PREU:

 • Recollida a l'Aeroport de Cancún.
 • 13 dies de trasllats en vehicle turístic autoritzat, assegurat i amb A/A.
 • 12 Nits a Hotels 3 i 4 estrelles.
 • 12 Esmorzars.
 • Aigües.
 • Guia certificat en tot el circuit.
 • Entrades a totes les zones arqueològiques i Cenotes especificats en l'itinerari.
 • Passeig en llanxa per Bacalar, Riu Usumacinta i Holbox.
 • Impostos.

NO INCLÒS AL PREU:

 • Vols
 • Menjars (per a 2 persones no s'inclou menjar, a partir de 3 si).
 • Sopars
 • Propines

Hotels:

 • Hotel Riviera Caribe Maia – Platja del Carmen
 • Las Cabañas del Dr – Mahahual ***
 • Hotelito El Paraíso -Bacalar ***
 • Hotel Xpujil***
 • Hotel Maya Tulipanes-Palenque*** (2 nits)
 • Escudo Jaguar***-Frontera Corozal
 • Hotel López *** – Campeche
 • Uxmal Resot Maya ****
 • Hotel Mérida – Mérida ***
 • Hotel Fundadores Valladolid ***
 • Hotel Blat-Ha – Holbox ***

Política cancel.lació:

 • 80€ per persona per despeses de gestió
 • 30 dies o més abans de la visita retornem el 100%
 • 15 dies abans de la visita retornem el 50%
 • 5 dies abans de la visita retornem el 25%
 • Menys de 5 dies abans de la visita 0% de devolució

						Vive-Mayan-Tours-Chichen

Punt de trobada

Aeroport internacional de Cancún

Consulta per la disponibilitat de guies en català per la ciutat de Rivera Maia i el Yucatan!

Més informació sobre l'itinerari "Circuit 13 dies - Mèxic, Yucatán, Quintana roo, Campeche i Chiapas"


Contacta’ns

Contacta'ns