13
rectangle
Descobreix Ruta Pompeu Fabra
en català
per 6.5€

Turisteja a Ruta Pompeu Fabra

Ruta Pompeu Fabra per Barcelona

Què visitarem?

Són set parades i dues hores de recorregut en què se subratllen els espais lligats a anècdotes singulars i a petites troballes. ¿O no és una troballa començar la ruta el 17 de març de 1938, dia en què van bombardejar Barcelona i que Fabra «s'hauria pogut morir»? ¿No fa goig descobrir que un Fabra adolescent va escriure el Ensayo de gramática de catalán moderno al carrer de les Moles? Però on exactament? Hi ha alguna placa a la façana d'aquest domicili, com la que es va inaugurar al carrer Mare de Déu de la Salut el 22 de juny del 2018? I la famosa revelació del canvi de llengua en el moment que Fabra va escriure la carta als seus nebots..., on va passar?

La ruta Pompeu Fabra Barcelona passa també per Portaferrissa, pel carrer del Paradís, pel carrer del Bisbe Caçador... És aquesta la ruta del creixement del personatge, la ruta de la campanya de L'Avenç, del Fabra excursionista, també la ruta dels antinormistes. La ruta Pompeu Fabra Barcelona visita l'Espai Fabra, llevat dels caps de setmana, i, si s'escau, es projecta el programa El meu avi dedicat al Mestre.


					fabra1

Detalls de l'itinerari

6.5
  • infantil: 6.5€

2h duració aproximada

Punt de trobada

Plaça de Catalunya (Barcelona), davant la cafeteria Zurich 15 minuts abans de la sortida.

Contracta ara el teu guia en català!

Data

Informació dels guies

Foto MONICA

Llicenciada en Filologia Catalana. Correctora, professora de la Universitat Rovira i Virgili i del Postgrau de Correcció i Assessorament Lingüístic de la Universitat Autònoma de Barcelona. També és consultora del grau de Llengua i literatura catalanes de la UOC i coautora, amb David Paloma, dels llibres Ruta Pompeu Fabra (2018), L'abecé de Pompeu Fabra (2018).

Informació dels guies

Foto David Paloma

Professor de llengua catalana a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha escrit, juntament amb altres autors, diverses obres relacionades amb les ciències del llenguatge, sobretot d'ortoèpia i de lexicografia. En són exemples el Diccionari de pronunciació en català (2000), No et confonguis! Diccionari de mots que es confonen (2005) i, en línia, el Diccionari de dubtes del català oral (2017).

Contacta'ns